Wereld Longkankerdag


Vandaag, 1 augustus is het Wereld Longkankerdag. Op deze dag wordt wereldwijd extra aandacht gevraagd voor longkanker: We vragen steun voor mensen met longkanker, voor vroege diagnose en voor meer onderzoek naar de behandeling van longkanker. Het witte lintje staat symbool voor jouw steun hiervoor. Als je dat ook op andere dagen wilt laten zien, dan kan je voor 5 euro bij ons een speldje met een wit lintje bestellen. Wil je een of meer speldjes bestellen? Dat kan hier.

Bevolkingsonderzoek naar longkanker
Wij vragen aandacht voor een bevolkingsonderzoek naar longkanker, zodat bij meer mensen longkanker wordt gevonden als genezing nog mogelijk is. Ook vragen wij aandacht voor het voorkomen van longkanker door te zorgen dat mensen niet meer verslaafd kunnen raken aan roken en voor betere stoppen met roken zorg voor mensen die al verslaafd zijn. Daarnaast vragen wij aandacht voor de aanpak van luchtvervuiling wat ook een oorzaak van longkanker kan zijn.

Boekje Bevolkingsonderzoek longkanker vanuit verschillende perspectieven
In juli is een boekje gemaakt van interviews met verschillende deskundigen over hoe zij naar het bevolkingsonderzoek voor longkanker kijken. Wat zijn de voor- en nadelen en wat is ervoor nodig om een bevolkingsonderzoek aan te kunnen bieden?
Lees hier de interviews

Voorkant boekje Bevolkingsonderzoek longkanker vanuit verschillende perspectieven


Deel via

Lees verder...

  1. 25 juli 2024 Belangrijke vragen als je hoort dat je longkanker hebt
    Lees verder
  2. 23 juli 2024 Begeleiding bij een longoperatie
    Lees verder
  3. 19 juli 2024 Sabina en Riley hebben het gehaald en hebben €1.093 opgehaald
    Lees verder