Als je hoort dat je longkanker hebt, komt er veel op je af. Je wil weten wat deze diagnose voor jou betekent en wat je te wachten staat. Longkanker Nederland heeft een aantal belangrijke vragen voor jou op een rijtje gezet. Je kunt bij ons ook een folder bestellen die je mee kunt nemen naar het ziekenhuis.

Longfoto2

Als je hoort dat je longkanker hebt, is het belangrijk om te weten wat voor soort longkanker je hebt en in welk stadium de longkanker is. Om hierachter te komen zijn verschillende onderzoeken nodig. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor longkanker. Afhankelijk van het soort longkanker dat je hebt, de plaats van de tumor en het stadium van de longkanker, maakt de arts een behandelplan.

Praat met jouw arts en/of oncologieverpleegkundige over de behandelingen die voor jou mogelijk zijn. Vertel wat je zelf wilt en wat je nodig hebt. Vraag aan jouw arts wat het effect is van de behandeling op je leven en wat er gebeurt als je kiest voor een andere of geen behandeling. Samen kunnen jullie dan een beslissing nemen over een behandeling die bij jou past. Lees verder



Deel via

Lees verder...

  1. 23 juli 2024 Begeleiding bij een longoperatie
    Lees verder
  2. 19 juli 2024 Sabina en Riley hebben het gehaald en hebben €1.093 opgehaald
    Lees verder
  3. 17 juli 2024 Sabina en Riley: dag 1 van de Nijmeegse 4daagse
    Lees verder