Longkanker is de vorm van kanker waar de meeste mensen per jaar aan overlijden. Als jij of iemand uit jouw omgeving longkanker krijgt, komt er veel op je af.

Dit boekje is voor jou, als je longkanker hebt en niet meer beter kunt worden. Het is ook bedoeld voor de mensen in je directe omgeving. Als je zelf, of iemand voor wie je zorgt of met wie je samenleeft, komt te overlijden, kan je ervoor zorgen dat dit ‘zo prettig mogelijk’ gebeurt. Met dit boekje willen we jou daarbij helpen.

Er zijn mensen met uitgezaaide longkanker die nog heel lang leven. Helaas zijn er ook mensen die kort nadat ze horen dat ze longkanker hebben, al overlijden. Tussen het moment dat je hoort dat je niet meer beter wordt en het overlijden, komen er veel lichamelijk en emotionele uitdagingen op je pad. Dit boekje geeft daar informatie over.

We schreven het boekje samen met Mirjam Willemsen en Marlies Masereeuw. Mirjam is huisarts met aandachtsgebied palliatieve zorg. Ook heeft ze zelf ongeneeslijke longkanker. Marlies is uitvaartverzorger. Longarts Anita Brouns las mee en ook dachten mensen die iemand verloren aan longkanker en iemand die nu longkanker heeft mee om het boekje zo goed mogelijk te maken.

Het boekje is nu online te lezen en gratis te bestellen.

Voorkant boekje Van ongeneeslijke longkanker naar overlijden


Deel via

Lees verder...

  1. 20 september 2024 17 oktober informatieavond longkanker Schiedam
    Lees verder
  2. 17 september 2024 Sponsor jij Johan tijdens de Dam tot Damloop voor Longkanker Nederland?
    Lees verder
  3. 12 september 2024 Niels, twintiger met longkanker, te zien in Wens het met taart
    Lees verder