Palliatieve zorg is zorg die je krijgt als je weet dat je niet meer beter wordt en aan je ziekte zal overlijden. 2 van de 3 Nederlanders die overlijden, hebben behoefte aan deze palliatieve zorg (IKNL - Kerncijfers behoefte aan palliatieve zorg, 26 april 2024).

Maar meer dan de helft van de Nederlanders weet niet, of niet goed, wat palliatieve zorg is en wat het voor iemand kan betekenen (NPPZ II peiling palliatieve zorg onder Nederlanders, februari 2024).

En als je niet weet dat het bestaat - of er niet op tijd op gewezen wordt - is de kans groot dat je in de palliatieve fase de juiste zorg op het juiste moment misloopt. Met onnodige angst, pijn en ander leed tot gevolg.

Daarom is het belangrijk dat Nederlanders beter weten wat palliatieve zorg is, en wat het voor hen kan betekenen. Door een publiekscampagne van Nationaal Programma Palliatieve Zorg wordt gewerkt aan meer bekendheid over palliatieve zorg. Wil je meer weten? Kijk dan op de campagnewebsite

Ook op de website van Longkanker Nederland is informatie te vinden voor als je niet meer beter wordt. Je vindt die informatie hier .



Deel via

Lees verder...

  1. 10 oktober 2024 Kasper is erbij op de jaarbijeenkomst van Longkanker Nederland in het Meander MC, jij ook?
    Lees verder
  2. 8 oktober 2024 Heb je longkanker en gebruik je vitamines, kruiden, probiotica of homeopathische medicijnen? Dan horen we graag jouw ervaring!
    Lees verder
  3. 3 oktober 2024 Leefstijl bij kanker leeft onder patiënten, maar wordt niet altijd besproken
    Lees verder