Alternatieve en complementaire zorg is een verzamelnaam voor behandelingen en therapieën die anders zijn dan de gewone medische zorg. Veel mensen met longkanker gebruiken alternatieve en complementaire zorg.

We weten nog weinig over welke complementaire en alternatieve geneesmiddelen worden gebruikt en hoe deze middelen de behandeling van longkanker beïnvloeden. Sommige complementaire en alternatieve geneesmiddelen kunnen de werking van gewone medicijnen veranderen. Ze kunnen ervoor zorgen dat de medicijnen minder goed of juist te sterk werken. Dit kan problemen geven, zoals dat de therapie niet werkt of bijwerkingen geven. Daarom is het belangrijk dat zorgverleners weten welke complementaire en alternatieve geneesmiddelen patiënten gebruiken.

Daarom onderzoekt het Radboudumc welke complementaire en alternatieve geneesmiddelen mensen met longkanker gebruiken. Met deze informatie kunnen ze beter advies geven over hoe deze complementaire en alternatieve geneesmiddelen veilig gecombineerd kunnen worden met de gewone behandeling van longkanker.

Daarom willen we je vragen of je deze vragenlijst in zou willen vullen? Het invullen duurt ongeveer 15 minuten.

Heb je vragen? Dan kan je contact opnemen met Esther Hollander (PhD kandidaat, Radboudumc, afdeling Apotheek) via esther.hollander@radboudumc.nl

Alternatieve middelen


Deel via

Lees verder...

  1. 3 oktober 2024 Leefstijl bij kanker leeft onder patiënten, maar wordt niet altijd besproken
    Lees verder
  2. 2 oktober 2024 Kijk hier de webinar kleincellig longkanker terug
    Lees verder
  3. 1 oktober 2024 Stoptober - 6 redenen om mee te doen en steun stoppers!
    Lees verder