Longkanker Nederland werkt regelmatig samen met anderen om de zorg voor patiënten met longkanker beter te maken. Een studententeam van iGEM TU-Eindhoven heeft ons benaderd om een vragenlijst uit te zetten. Doel van de vragenlijst is het verbeteren van de prognose en kwaliteit van leven door een nieuw soort immuuntherapie. Denk jij met ze mee?

Het studententeam van iGEM TU-Eindhoven werkt aan een nieuwe methode van immuuntherapie voor de behandeling van kanker. De bestaande therapieën, zoals chemotherapie en bestraling, maar ook de huidige vorm van immuuntherapie zijn niet altijd effectief en kunnen zorgen voor bijwerkingen. Dit studententeam onderzoekt de werking van een kankervaccin, dat zou moeten zorgen voor het nog beter aanzetten van het immuunsysteem, om de kankercellen nog beer en gerichter te kunnen bestrijden.

De studenten willen graag weten wat het effect is van de bestaande behandelmethoden en de kwaliteit van leven als gevolg van de kankerdiagnose. Zij zullen deze input gebruiken om na te gaan wat de problemen zijn met de huidige therapieën en om de behandelmethode met het kankervaccin te verbeteren.

Meedoen kost ongeveer 5 minuten en is heel eenvoudig.

Klik op deze link om naar de vragenlijst te gaan

Je antwoorden worden anoniem verwerkt.

Studententeam


Deel via

Lees verder...

  1. 2 september 2024 Meld je aan voor de webinar over kleincellige longkanker op 1 oktober
    Lees verder
  2. 29 augustus 2024 Vanavond NPO1 Iedereen aan tegen kanker 21.20 uur een tv programma van KWF
    Lees verder
  3. 20 augustus 2024 Podcast: interview door NRC met longarts Sander de Hosson- expert in begeleiden van mensen die niet meer beter worden
    Lees verder