Groepsfoto Wens met taart
Taart Wens het met taart

Niels Harthoorn is 25 jaar en heeft al sinds zijn 20e longkanker. Het is niet niets om longkanker te hebben en zeker als je zo jong bent. Toch wilde Niels er ook iets positiefs mee doen. Hij is vrijwilliger voor ons en heeft al eens een wandelactie georganiseerd om mensen aan het bewegen te krijgen. Ook is hij moderator van onze Facebookgroep 'Super jong en toch longkanker' en heeft hij The White Ribbon Project naar Nederland gehaald.

Waarschijnlijk ken je wel het roze lintje dat symbool staat voor borstkanker. Het witte lintje is het symbool voor longkanker. The White Ribbon Project is gestart in Amerika om meer bekendheid te geven aan longkanker en vooral om het stigma, dat op longkanker rust, weg te nemen. Niels haalde dit project naar Nederland en wil laten weten dat iedereen longkanker kan krijgen en niemand longkanker verdient.

In 2021 zorgde Niels voor witte lintjes tijdens de White Ribbon Tour. Verschillende ziekenhuizen in Nederland ontvingen een wit lintje. De lintjes hangen nu op de afdelingen of poliklinieken van deze ziekenhuizen. Deze witte lintjes van hout zijn door Niels met liefde en passie gemaakt en beschilderd samen met mensen die geraakt zijn door longkanker bij zichzelf of in hun omgeving.

Omdat Niels zich inzet voor anderen met longkanker, verdient hij het om in het zonnetje gezet te worden. Dat vonden Furkan Sogut en Team Vijftal. Furkan is presentator van het nieuwe programma Wens het met taart dat op YouTube te zien is. Hij houdt ook enorm van bakken. Door die combinatie ontstond 'Wens het met taart'. Team Vijftal is een jongensgroep van 5 jongens tussen de 16 en 21 jaar die op heel actief zijn op Tik Tok.

Hieronder kan je de hele aflevering zien, waarin nog meer gesprekjes te zien zijn die Furkan houdt over bakken, dit keer in Utrecht. Wil je alleen het item met Niels zien waarin hij vertelt over hoe het voor hem is om te leven met longkanker en over zijn vrijwilligerswerk? Ga dan naar minuut 14.30 in het filmpje.



Deel via

Lees verder...

  1. 10 september 2024 Test het online platform voor mensen met uitgezaaide longkanker met immuun- of doelgerichte therapie
    Lees verder
  2. 6 september 2024 Nu te koop: het boek van Mirjam Willemsen
    Lees verder
  3. 3 september 2024 Help jij bij het ontwikkelen van een nieuwe methode van immuuntherapie?
    Lees verder