Mirjam Willemsen is huisarts en ongeneeslijk ziek. Sinds februari 2019 weet ze dat ze niet meer zal genezen van haar longkanker.

In haar boek Het laatste hoofdstuk deelt ze, naast persoonlijke inzichten, de ontroerende verhalen van haar palliatieve patiënten. Mirjam is behalve lotgenoot ook een enorme steun in de laatste levensfase van deze mensen. Zoals voor bouwvakker Rob, die door uitgezaaide kanker steeds beperkter wordt in zijn kunnen. Of de net gepensioneerde Albert, die zelf wil bepalen wanneer en hoe hij gaat. En voor mevrouw Mertens, die laat vastleggen dat ze bij ernstige ziekte niet meer behandeld wil worden.

Gisterenavond was haar boekpresentatie in de prachtige Boekhandel Dominicanen in Maastricht. Mirjam vertelde hoe ze geleerd heeft met haar patiënten die niet meer beter worden te praten over hun wensen. Sinds ze zelf weet dat ook zij niet meer beter wordt, kan ze zich nog meer inleven in wat deze mensen voelen, vertelde ze. Voor artsen en patiënten is haar boodschap: Praat samen over wanneer iemand nog een behandeling wil en wanneer niet en over hoe iemand dood wil gaan als het zover is.

Er zijn nu al zoveel boeken besteld, dat ze al bijgedrukt moesten worden. Wil jij het boek ook lezen? Hier kun je het bestellen.

Boekpresentatie Mirjam 1
Boekpresentatie Mirjam 2


Deel via

Lees verder...

  1. 3 september 2024 Help jij bij het ontwikkelen van een nieuwe methode van immuuntherapie?
    Lees verder
  2. 2 september 2024 Meld je aan voor de webinar over kleincellige longkanker op 1 oktober
    Lees verder
  3. 29 augustus 2024 Vanavond NPO1 Iedereen aan tegen kanker 21.20 uur een tv programma van KWF
    Lees verder