Sander de Hosson Sander de Hosson, longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen © Reyer Boxem

Op onze website vind je podcasts over leven met longkanker. Zo kon je op onze website al podcasts vinden van Joost Stolker, die zelf longkanker heeft en daar met een vriendin over praat. En de podcast van John Franke, die overleed aan longkanker en tot het einde vocht voor een bevolkingsonderzoek naar longkanker. Ook is er een serie interviews te horen over de impact van longkanker op familie en nog meer.

Een van onze vrijwilligers kwam met een tip over een andere podcast die ze erg goed vindt: De NRC podcast Het uur met Sander de Hosson, longarts en schrijver.

Sander heeft als passie te zorgen voor goede zorg voor mensen die niet meer beter worden. Hij heeft zelf al veel mensen begeleid op weg naar het doodgaan. Ook heeft hij hier boeken over geschreven en geeft hij er lezingen over. En vraagt hij aandacht aan de politiek voor dit belangrijke onderwerp.

Sander praat in de podcast over hoe hij mensen vertelt dat ze niet meer beter worden en hoe dat voor iemand is om te horen. Ook vertelt hij over welke zorg mogelijk is als je niet meer beter kan worden. En over welke angsten er, soms onterecht, zijn bij mensen met longkanker en hun familie. En over euthanasie.

Deze en andere podcasts vind je hier op onze site.



Deel via

Lees verder...

  1. 13 augustus 2024 4 september bijeenkomst Psychosociale en palliatieve zorg bij longkanker - Den Haag
    Lees verder
  2. 8 augustus 2024 600 foto's voor campagne - gezichten van mensen met longkanker- deel jij jouw foto?
    Lees verder
  3. 6 augustus 2024 In memoriam Marlene van Straalen
    Lees verder