Zou je het fijn vinden om van anderen met longkanker te horen hoe zij omgaan met hun ziekte? Of er mensen zijn die dezelfde behandeling krijgen als jij? Of ben je familie van iemand met longkanker en wil je graag eens lezen hoe anderen hun familielid met longkanker steunen? En hoe ze zelf ook overeind blijven?
Voor iedereen is er wel een groep. Een deel van onze groepen is alleen voor patiënten. Een ander deel is voor patiënten en familie. Ook is er een groep die alleen voor familie is. Deze groepen zijn niet openbaar en berichten kunnen dus alleen worden gelezen en geplaatst door leden van de groep.
Dit zijn onze longkanker Facebookgroepen
- Longkankerpatiënten Nederland (voor iedereen met longkanker) – alleen voor patiënten
- Jonge mensen met longkanker (tot ongeveer 55 jaar) – alleen voor patiënten
- Familie of nabestaande van iemand met longkanker – alleen voor familie
- EGFR- mutatie bij longkanker – alleen voor patiënten
- ALK/ROS1/MET of RET translocatie bij longkanker – voor patiënten en familie
- Immuuntherapie voor mensen met longkanker – alleen voor patiënten
- Kleincellige longkanker (SCLC) – voor patiënten en familie
- Super jong en toch longkanker- alleen voor patiënten
- Longkanker zal je maar overkomen- voor patiënten en familie
- BRAF-mutatie bij longkanker – voor patiënten en familie
- KRAS-mutatie bij longkanker - alleen voor patiënten
- HER 2 mutatie bij longkanker- alleen voor patiënten
Als je lid wilt worden van een of meer groepen, klik je op de link van de groep. Dan kom je bij de groep en staan er een aantal vragen. Bijvoorbeeld of je zelf longkanker hebt of familie bent. Ook vragen we of je bereid bent je aan de groepsregels te houden. Een van de belangrijkste regels is dat je bereid bent een voorstelberichtje te schrijven waarin je iets over jezelf en jouw situatie vertelt. Wel zo fijn als de mensen in de groep elkaar kennen.
Je kunt in de groep steun krijgen, vragen stellen en vooral veel ervaringen lezen. Je leert zo meer over wat bijvoorbeeld een bepaalde behandeling voor jou kan betekenen. Ook ontstaan er soms vriendschappen. Ook doen we soms een oproepje om te vragen of je jouw mening wilt delen over longkanker zorg. Of plaatsen we een bericht in de groep om je bijvoorbeeld te vertellen dat er een informatie avond is.
In elke groep zijn een of twee moderatoren. Vaak zijn dit mensen die zelf longkanker hebben of familieleden van iemand met longkanker. Zij heten je welkom in de groep en je kunt bij hen terecht als je ergens vragen over hebt.
Als je nog geen Facebook hebt, maar toch graag lid wordt van een van de groepen. Dan kan een van onze vrijwilligers je helpen om een Facebookaccount te maken en lid van een groep te worden.